Strafrechters: Vaker mediation inzetten

Vier strafrechters pleiten ervoor om vaker mediation in te zetten in strafzaken. Dat zal volgens hen het strafrecht menselijker en maatschappelijk effectiever maken. Tot nu toe komt mediation slechts in 1 procent van de strafzaken in beeld. Ook al staan veel rechters positief tegenover mediation. Belangrijke drempels zijn werkprocessen en werkdruk. Meerwaarde voor betrokkenen De… Lees meer »

Ruziënd op weg naar 150 fracties

Vandaag is het Volt. Gisteren waren het de SP, CDA, 50Plus, FVD. Morgen is het een andere partij. Allemaal zijn ze er niet toe in staat: conflicten effectief voorkomen of oplossen. Zonder veel schade aan reputaties, personen, geloofwaardigheid en financiën. Ruziënd op weg naar 150 fracties? Opvallend toch, hoe dramatisch het juist in de politiek… Lees meer »

Waarom de overheid achteraan hobbelt met mediation

Hoe kan het toch, dacht ik bij het zien van Nieuwsuur over het onbeperkt subsidiëren van duurbetaalde advocaten, dat de overheid zo opvallend achterloopt bij het omarmen van mediation, als bewezen effectieve en kostenbesparende methode van conflictoplossing? Nou… De overheid heeft bijvoorbeeld oneindig veel geld en tijd, en daarmee macht in juridische procedures. En niemand… Lees meer »

Workshop Aanpak Burn-out en Conflict, een ABC

Wist je dat er een sterk verband bestaat tussen enerzijds stress en burn-outklachten en anderzijds het ontstaan van wrijving en conflict? Of juist andersom? Dat blijkt niet alleen uit onderzoek maar dat weten we ook uit ervaringen in onze dagelijkse praktijk. Na het goed gewaardeerde webinar in juni, organiseren we nu op 28 september rond… Lees meer »

Brand in de boardroom

“Maar eigenlijk hebben we onderling nog helemaal geen conflict, is mediation dan wel geschikt?” Binnen 30 seconden van onze kennismaking was de cruciale vraag gesteld. Achterliggende motivatie: er speelt wel een heleboel en we willen conflicten vóór zijn. Dan kun je als top van de organisatie wachten tot er brand in de boardroom uitbreekt, je… Lees meer »

Webinar Aanpak Burn-out en Conflict, een ABC

Wist je dat er een sterk verband bestaat tussen enerzijds stress en burn-outklachten en anderzijds het ontstaan van wrijving en conflict? Of juist andersom? Dat blijkt niet alleen uit onderzoek maar dat weten we ook uit ervaringen in onze dagelijkse praktijk. Rond dit actuele thema organiseren wij op 8 juni een gratis webinar ‘Aanpak Burn-out… Lees meer »

Conflict escaleert, schade 2 ton en meer

Pesten en intimideren, bedrijfsarts adviseert mediation, een slepend juridisch gevecht, psychische klachten, een zelfmoordpoging… En uiteindelijk na jaren een uitspraak van het Hof, dat de werkgever veroordeelt tot een schadevergoeding aan de werknemer van 2 ton. Het is zeker geen gemiddeld arbeidsconflict. Maar het bevat elementen van verhalen die wij dagelijks horen. Welke lessen zijn… Lees meer »

Rechters ook vaker fan van mediation

Steeds vaker zeggen ook rechters: “Ga eerst maar eens naar de mediator met je zakelijke conflict.” Laatst nog, in een spraakmakende en juridisch escalerende casus tussen een bekende topman en zijn ex-vriendin/-bestuurder. Zo komt mediation bij zakelijk conflict steeds nadrukkelijker op de kaart te staan. Mediation als standaard Als rechters ook vaker fan van mediation… Lees meer »

Flink besparen door slim conflictmanagement

Een conflict in een organisatie kost gemiddeld €27.000. Dat is serieus geld, zeker in tijden dat elke euro telt. Elke organisatie heeft dus alle reden om destructieve conflicten en ermee samenhangend verzuim te beperken of te voorkomen. Hoe kunt ook u flink besparen door slim conflictmanagement? De kosten Loonkosten. Bij ziekte moet de werkgever loon doorbetalen.… Lees meer »

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »