Primeur: MediationMessenger, de gratis Kom-in-Gesprekservice

MediationManagers heeft een primeur: MediationMessenger, de eerste online Kom-in-Gesprekservice voor iedereen met een arbeidsconflict of zakelijk conflict. Een gratis en gemakkelijke manier om met elkaar in gesprek te komen. Veel mensen weten niet hoe ze het gesprek openen over een oplossing van hun (dreigende) conflict. Daar hebben we iets op bedacht. Met MediationMessenger® nodigt u… Lees meer »

Mediation, ontslag en demotivatie

Onlangs pakte RTL Nieuws stevig uit over stress en ontslag. Volgens een onderzoek van RTL Z en Menzis denkt een aanzienlijk deel van de werknemers (30%) aan ontslag nemen. En ruim 50% slaat een leuk aanbod niet af. Dat een werknemer wel eens aan ontslag denkt, is een normaal verschijnsel, maar niet altijd wenselijk. Zeker… Lees meer »

Week van de Mediation 2018: Van harte welkom

Conflicten oplossen is beter dan uitvechten Ben je benieuwd naar wat mediation precies inhoudt? Of wat het voor jou kan betekenen? Van 15 tot en met 19 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) met haar leden de tweede Week van de Mediation. Week van de Mediation Tijdens de Week van de Mediation laten mediators met… Lees meer »

De media staan er dagelijks vol van: conflicten!

Zomaar wat headlines in een paar dagen: Voorzitter studentenbond weg na conflict Conflict met gemeente Den Helder – Rechter: kunstenaar Rob Scholte heeft huurovereenkomst voor zijn museum Alarm om veel te veel stress op werkvloer Hans Laroes per direct weg bij KRO-NCRV Ontdek ook hoe goed mediation zakelijk conflict of dreigende conflicten kan oplossen. Overal… Lees meer »

Arbeidsconflict kost werkgever 1,5 ton extra

Begin 2018 heeft de rechter de VPRO veroordeeld tot een extra schadevergoeding van 1,5 ton na een arbeidsconflict met een werknemer. De uitspraak met deze billijke vergoeding vormt een extra alarmbel voor werkgevers. Enerzijds om te voorkomen dat hen bij een arbeidsconflict ernstig verwijtbaar handelen kan worden verweten in de rechtbank. Anderzijds om met deze… Lees meer »

Bemiddelaar voor diep conflict Eneco

Eneco, het grootste groene energiebedrijf van Nederland, kiest voor de inzet van een bemiddelaar. Die moet de knallende ruzie tussen de top en aandeelhouders over verkoop van het bedrijf zien te bezweren. De stellingen zijn stevig betrokken, begin 2018. Er worden openlijk al vraagtekens geplaatst bij de haalbaarheid van de verzoeningspoging. Aandeelhouders en top botsen… Lees meer »

Mediation op het werk: 3 Feiten en fabels

Mediation op het werk: 3 Feiten en fabels Over mediation op het werk komen we helaas nog altijd fabels tegen. Ook al spreken de feiten boekdelen. Daarom checken we er even een paar: feit of fabel? “Mediation is te zacht voor mij.” FABEL: In gesprek gaan en in een paar sessies komen tot een door… Lees meer »

Conflict familiebedrijf splijt top

Zakelijke conflicten komen voor in de beste families. Ook in de rijkste families. Zo kunt u hieronder lezen dat een knallende ruzie bij Aldi de top splijt van het familiebedrijf. Twee hoofdrolspelers binnen de rijkste familie van Duitsland slepen elkaar voor de rechter. Conflict familiebedrijf: extra olie op het vuur Familiebedrijven behoren tot de best… Lees meer »

Gemeente en burger verdrinken in juridisch moeras

Maar al te vaak zien we conflicten tussen gemeenten en burgers. Conflicten die jarenlang slepen, tienduizenden of tonnen euro’s kosten aan procedures en menskracht. En die de levens van betrokkenen negatief beheersen. En dan te bedenken hoe je hier door de inzet van mediation veel onnodig leed en kosten kunt besparen. Mediation lost conflict gemeente… Lees meer »

Conflictmanagement op de werkvloer

Conflicten op de werkvloer: ze komen en ze gaan. En ze zullen nooit verdwijnen. Conflict geeft onrust en kan veel kosten of grote schade opleveren. Goede mensen vertrekken. Of er ontstaat een verslechterd rendement. Signalen van arbeidsconflicten Daarom is het goed om te signaleren wanneer er een conflict dreigt te ontstaan. Vaak worden signalen maar… Lees meer »

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »