Vandaag is het Volt. Gisteren waren het de SP, CDA, 50Plus, FVD. Morgen is het een andere partij. Allemaal zijn ze er niet toe in staat: conflicten effectief voorkomen of oplossen. Zonder veel schade aan reputaties, personen, geloofwaardigheid en financiën. Ruziënd op weg naar 150 fracties?

Opvallend toch, hoe dramatisch het juist in de politiek gesteld is met belangrijke ‘21st century skills’ als samenwerken en conflicthantering. Als de mensen die namens ons het bestuur van het land vormen, hier zo laag op scoren en het met gelijkgestemden al niet eens kunnen worden. Stel je eens voor dat er dan ergens een groot probleem met andersdenkenden moet worden opgelost. Over een belangrijk onderwerp moet worden onderhandeld. Of een enorme crisis losbarst. Wat dan?

Tom-Jan Meeus observeert scherp. 

Ruziënd op weg naar 150 fracties 


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »