In één dag uw conflict opgelost

Zou het niet mooi zijn als uw conflict in één dag kon worden opgelost? Dus: ’s morgens nog een conflict, ’s avonds een oplossing mét overeenkomst. Klaar om verder te gaan. Dat kan met Highspeed Mediation.

Bij MediationManagers is het nu ook mogelijk om in één dag uw zakelijk conflict op te lossen. Samen met een van onze mediators gaat u namelijk ’s morgens van start. Met als doel aan het einde van de middag het conflict opgelost te hebben. U heeft dan alle fasen van het mediationproces doorlopen in één en dezelfde dag.

Highspeed Mediation: Voor- en nadelen Highspeed Mediation 1

Voordelen van Highspeed Mediation:

 • binnen één dag een oplossing
 • snel helderheid en daardoor een einde aan negatieve energie
 • kort dus kostenbesparend
 • efficiënte begeleiding door een van onze mediators

Nadelen van Highspeed Mediation:

 • intensiever dan een reguliere mediation

Om het nadeel te verzachten kunt u ook gebruikmaken van welkome ontspanningsmomenten. Variërend van een verkwikkende wandeling tot een overheerlijke lunch.

 

ProgrammaHighspeed Mediation 2

Vóór deze dag houden we eerst met u afzonderlijk een korte telefonische intake om een beeld te krijgen van het conflict.

Start van de dag om 9.00 uur: opening, uitleg en ondertekening.

 1. Introductie
 2. Samenvatting
 3. Lunch
 4. Onderhandeling
 5. Samenvatting
 6. Uitwerking overeenkomst
 7. Ondertekening en afronding (eindtijdstip: uiterlijk 17.00 uur, eerder is mogelijk, afhankelijk van de geboekte progressie)

De wens voor een eventueel ontspanningsmoment kunt u zelf aangeven. Uiteraard plannen we ook dit in overleg.

MediationManagers maakt voor de Highspeed Mediation gebruik van een passende, neutrale locatie. Elke locatie biedt een prettige setting en de gewenste vertrouwelijkheid. Indien gewenst kunnen we de mediation ook volledig online inrichten.

Afsluiting

Highspeed Mediation 3Bij de afsluiting wordt de overeenkomst door u beide ondertekend. Tijdens de mediation wordt deze overeenkomst door beide partijen opgesteld en door de mediator uitgewerkt. Na ondertekening heeft u uw samen gemaakte afspraken vastgelegd. Dat biedt u ruimte om dit hoofdstuk af te sluiten en verder te gaan. Bij sommige overeenkomsten geldt een wettelijke bedenktijd – bijvoorbeeld twee weken bij een vaststellingsovereenkomst voor een einde dienstverband. Om die reden is zo’n overeenkomst dan pas later definitief.

Kosten en meer informatie

Voor Highspeed Mediation hanteert MediationManagers een all-in tarief van € 1.500,- excl 21% btw. Deze prijs geldt op basis van 2 partijen van elk 1 persoon. Meerprijs op aanvraag bij meer partijen en meer personen.

Als u meer wilt weten over Highspeed Mediation, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken op 06-15 255 468 (John) of 06-52 63 83 60 (Wouter). Of via e-mail of het online contactformulier.

Wij zijn aangesloten bij MfN, hét kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Meer info vindt u in deze video.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »