Sommige conflicten gaan naar de Rechtbank omdat er niet op tijd aan een mediator en mediation werd gedacht. Of omdat partijen hun kansen hoger inschatten bij een rechter. Toch wordt er door de Rechtspraak ook steeds vaker voorgesteld om het conflict met mediation op te lossen: Mediation naast rechtspraak.

Zelf het conflict oplossen

Het is in de meest gevallen beter om zelf uw conflict op te lossen. Met Mediation naast rechtspraak verwijzen rechtbanken naar mediators. Hiermee laten ze partijen met elkaar het conflict oplossen. Zo wordt voorkomen dat er een rechter uitspraak moet doen over uw conflict.

rechtbank mediator

MediationManagers staat ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Hierdoor zijn wij als mediator ook beschikbaar voor verwijzingen vanuit de Rechtbank. MediationManagers helpt organisaties hun conflicten oplossen. Kies voor een snelle én goede oplossing met een mediator.

Waarom kiezen voor mediation naast Rechtspraak?

Snel een oplossing: een mediation kan vaak sneller starten. Dan is er sneller een afronding in zicht. Soms binnen 1 gesprek, of anders binnen enkele weken of maanden.

Relatie behouden: tijdens de mediation is er voldoende gelegenheid om alles uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Hiermee kan ook voorkomen worden dat er in de toekomst een nieuwe discussie ontstaat.

Alles in eigen hand houden: bij mediation bepaalt u samen wat u afspreekt en waarvoor u uiteindelijk een overeenkomst tekent.

Hele conflict oplossen: bij de Rechtbank ligt de focus op het juridisch conflict, bij een mediator zoeken partijen ook naar een toekomstige oplossing.

Meerdere zaken tegelijk: bij mediation kunnen meerdere partijen en meerdere kwesties tegelijkertijd behandeld worden.

Meer weten?

Wilt u ook snel met een mediator in gesprek om uw conflict op te lossen? MediationManagers helpt u uw arbeidsconflict, teamconflict of ander zakelijk conflict op te lossen. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

 

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »