Van een conflict in de zorg wordt niemand beter, zeker niet als het al lang sluimert of speelt. Dat klinkt in deze context als een cliché, toch kunnen we er niet omheen. Te vaak zien we onnodige escalatie. Het is belangrijk om conflicten in de zorg zo snel mogelijk op te lossen. Dat kan bij uitstek met mediation. Partijen in de zorg hebben als gemeenschappelijk belang om goede zorg te leveren. Er staat ook veel op het spel: kwaliteit, patiëntveiligheid, reputaties en financiën.

Mediation van conflicten in de zorg: Snel en vertrouwelijk

Mediation is uitermate geschikt om in te zetten voor conflicten binnen de zorg. Arbeidsmediation biedt ook veel en grote voordelen, voor alle betrokkenen. Professionals en managers hebben juist in de zorg belang bij goede samenwerkingsrelaties. Zodat ze vanuit een professionele houding en in een prettige sfeer in de toekomst verder kunnen werken. Goede communicatie en persoonlijke aandacht zijn belangrijke sleutels in samenwerking én in klanttevredenheid.

Bij mediation van conflicten in de zorg kunt u denken aan:

  • Conflicten binnen de maatschap
  • Conflicten tussen specialisten en management
  • Kwesties binnen teams en afdelingen
  • Conflicten tussen professionals en patiënten/cliënten
  • Conflicten tussen directie/raad van bestuur en raad van toezicht
  • Kwesties tussen organisatie en leveranciers, partners
  • Arbeidsconflicten

Gemeenschappelijk belang

MediationManagers begrijpt als geen ander dat een conflict in de zorg urgent is en dat een snelle, vertrouwelijke oplossing gewenst is. In sommige gevallen kunnen we een oplossing ook in één dag realiseren. Deze vorm van mediation vraagt van partijen extra inspanning, tegelijkertijd heeft u een extra snelle oplossing zo wel binnen handbereik.

Kiest u voor de traditionele mediation, dan bepalen wij samen met u het tempo. Met als gemeenschappelijk belang: een goede en een snelle oplossing.

Meer weten?

Heeft u te maken met een zakelijk conflict in de zorg? Of dreigt zo’n conflict te ontstaan? We vertellen u graag meer over de voordelen van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Conflicten in de zorgWouter Conflicten in de zorg

 

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »