Steeds vaker zeggen ook rechters: “Ga eerst maar eens naar de mediator met je zakelijke conflict.” Laatst nog, in een spraakmakende en juridisch escalerende casus tussen een bekende topman en zijn ex-vriendin/-bestuurder. Zo komt mediation bij zakelijk conflict steeds nadrukkelijker op de kaart te staan.

Mediation als standaard

Als rechters ook vaker fan van mediation zijn, waarom dan niet kiezen voor een ander systeem in Nederland? Een systeem dat in een aantal andere landen al succesvol functioneert. Dan geldt namelijk de regel: je probeert je gezamenlijke probleem eerst gezamenlijk op te lossen, met ondersteuning van een onafhankelijke expert, de registermediator.

Dat is dan de standaard-optie. Wil je dat niet, dan kies je bewust, via een zogenaamde opt-out, voor de weg naar de rechter.

Primaire behoeften

Onze rechtssystemen zijn nooit ontworpen om te voorzien in de primaire, niet-juridische behoeften van conflictpartijen. En functioneren dus per definitie suboptimaal. Dat doen ze al tijden. Maar nu het rechtsbestel worstelt met oplopende kosten, personeelstekorten, lange doorlooptijden, ICT-problemen, gebutste reputaties en afnemend vertrouwen, neemt het piepen en kraken verder toe.

Mediation bij zakelijk conflict

Hoog tijd voor een grondige systeemaanpassing, zou je zeggen. Of niet, want ook dan weten partijen mediation bij zakelijk conflict als niet-juridisch alternatief steeds beter te vinden.

De rechtspraak heeft dus een keuze, als ze relevant wil blijven voor mensen en organisaties. Zo lang die keuze niet gemaakt wordt, maken mensen en organisaties steeds vaker andere keuzes.

Meer weten?

Wilt u weten waarom rechters ook vaker fan van mediation zijn? Of wilt u meer weten over mediation bij zakelijk conflict of een afspraak maken voor een nadere kennismaking? Bel, mail of plan via onze contactpagina.

 


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Online mediation

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »