Deze keer:

Mediation tussen organisaties

Organisaties hebben organisaties nodig. Op veel fronten werken we allemaal samen en voor elkaar. Als opdrachtgever en opdrachtnemer, als afnemer en leverancier, in een netwerk, franchise, coöperatie, joint venture en meer. Bijna altijd gaat het goed, jaar in jaar uit doen jullie goede zaken, zijn er goede contacten en bouwen jullie stevig aan de relaties. Toch gaat het soms fout.

Gedoe

We kennen allemaal genoeg voorbeelden. De een komt gemaakte afspraken niet na, een ander heeft ze heel anders begrepen. Het gevolg is een probleem, kwestie of zakelijk conflict. Kortom: gedoe. Al dan niet in combinatie met een juridische procedure. Hoe los je dit dan het beste op? Ook hier kunnen we zeggen: mediation is vaker toepasbaar dan je denkt, met mooie resultaten voor iedereen.

De situatie escaleert

Met elkaar in gesprek blijven is belangrijk, vaak zijn partijen voldoende in staat zelf de problemen op te lossen. Wanneer dit moeizaam gaat of de belangen lijken ver uit elkaar te liggen, dan is het oplossen lastiger. Standpunten kunnen verharden. Het onbegrip en ongeduld nemen toe. De situatie escaleert, de eerstvolgende stap lijkt onvermijdelijk een juridische procedure. Dan is het goed om te weten dat een mediation meestal een betere stap is.

Voordelen mediation

In een mediation creëer je gezamenlijk de oplossingen voor de toekomst. Je spreekt over de hobbels die zijn ontstaan en hoe deze in de toekomst te voorkomen. En wat er voor nodig is om dit nu op te lossen. Snel, kostenefficiënt, duurzaam. En met oog voor de relatie. Bekijk hier alle voordelen van mediation.

Sneller verder met Mediation

Kom sneller verder:

  1. Bel MediationManagers: 085-0653765
  2. Plan de intakegesprekken
  3. Voer 2-5 mediationgesprekken
  4. Laat afspraken vastleggen in een vaststellingsovereenkomst

Meer weten?

MediationManagers helpt u uw zakelijk conflict zelf op te lossen. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

 

 


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Online mediation

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »