Mediation op het werk: 3 Feiten en fabels

Over mediation op het werk komen we helaas nog altijd fabels tegen. Ook al spreken de feiten boekdelen. Daarom checken we er even een paar: feit of fabel?

  1. “Mediation is te zacht voor mij.” FABEL: In gesprek gaan en in een paar sessies komen tot een door u beide gedragen oplossing, levert winst op voor alle betrokkenen. Ongeacht uw karakter. Mediation is veelal de beste optie om een conflict op te lossen. De resultaten zijn hard: ruim 80% van de mediations leidt tot een gewenste oplossing, de overige tot een gedeeltelijke positieve beweging.
  2. “Mediation is duur.” FABEL: Vraag uzelf liever af wat niets doen kost. Al die stress, ruis, negatieve energie, verslechterde sfeer, weggelekte omzet, lagere kwaliteit, en andere lasten die het conflict veroorzaakt. Of een gang naar de rechter. Beide opties kosten veel meer geld dan een kortdurende mediation. En binnen een hele korte periode boekt u resultaat. Een gemiddeld conflict op de werkvloer kost een organisatie in Nederland 50.000 euro. Wij lossen het met u op voor gemiddeld 1.000-1.500 euro. Tel uit uw winst. En let op: mogelijk dekt uw verzekeraar de kosten voor mediation.
  3. “Met mediation haal ik mijn eigen gelijk niet.” FEIT en FABEL: Wie slechts zijn eigen gelijk wil halen, kan inderdaad beter niet aan mediation beginnen. Het is overigens de vraag wie daadwerkelijk koerst op alleen maar zijn eigen gelijk. Een lastig conflict waar je zelf niet uitkomt, zien de meeste mensen het liefst opgelost, goed en snel. Zodat je daarna verder kunt. Dat is de meest gewenste uitkomst. En de meeste mensen blijken bereid daarvoor te bewegen en te vergeven. Al dan niet gelijk krijgen, waar het aanvankelijk om begonnen leek, blijkt dan vaak minder zwaar te wegen.

Ik wil gratis een mediator spreken

Meer weten?

Wilt u meer weten over “Mediation op het werk: 3 Feiten en fabels”? Of wilt u met ons bespreken wat wij kunnen bijdragen aan het oplossen van uw zakelijk conflict of arbeidsconflict?

Meer weten of een intakegesprek aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze MfN-registermediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Mediation op het werk: 3 Feiten en fabelsWouter Mediation op het werk: 3 Feiten en fabels

 


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »