Onlangs pakte RTL Nieuws stevig uit over stress en ontslag. Volgens een onderzoek van RTL Z en Menzis denkt een aanzienlijk deel van de werknemers (30%) aan ontslag nemen. En ruim 50% slaat een leuk aanbod niet af. Dat een werknemer wel eens aan ontslag denkt, is een normaal verschijnsel, maar niet altijd wenselijk. Zeker niet als de werknemer ook minder gemotiveerd is. De demotivatie kan verschillende oorzaken hebben. Met mediation kan de organisatie de oorzaken achterhalen van demotivatie of ontevredenheid bij medewerkers.

Belangrijk voor werknemer en werkgever

Voor werknemer en werkgever is het belangrijk om regelmatig met elkaar te praten over functioneren en werkzaamheden. Wanneer er geen zaken onbesproken blijven, krijgt demotivatie minder kans. Mocht demotivatie toch ontstaan, wees er dan alsnog op tijd bij en spreek er over. Bespreek het in een functioneringsgesprek of in een mediation.

Demotivatie kan goed aan de mediatontafel besproken worden. Een mediation is hiervoor geschikt, omdat mediation voor beide partijen een setting is waarbij vertrouwelijk gesproken kan worden. Bovendien helpt de mediator als onafhankelijke, externe expert, beide partijen naar de meest passende oplossing.

Gezamenlijk naar een oplossing

Waarom is een werknemer gedemotiveerd? En wat moet er gebeuren om weer gemotiveerd te raken? Wanneer werkgever en werknemer in een mediation over de demotivatie praten, dan is het mogelijk dat je afspraken maakt zodat de medewerker zich weer weet te motiveren. Is een goede ‘doorstart’ niet meer mogelijk in de huidige functie, dan kun je in een mediation ook gezamenlijk zoeken naar andere oplossingen.

In een arbeidsmediation gaan werkgever en werknemer met elkaar in gesprek. Het gesprek vindt plaats op een neutrale plek en volgens de regels die voor mediation gelden. Denk hierbij aan vrijwilligheid, geheimhouding en commitment.

Het volledige artikel van RTL Nieuws leest u trouwens hier.

Meer weten?

MediationManagers helpt u uw arbeidskwestie zelf op te lossen. Snel, kostenefficënt, duurzaam. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Mediation, ontslag en demotivatieWouter Mediation, ontslag en demotivatie


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »