MediationManagers helpt organisaties met kwesties rond overdracht en opvolging

Overdracht en opvolging is een complexe zaak. Mediation bij overdracht en opvolging ook. Alles moet namelijk zorgvuldig en goed geregeld worden, naar ieders inzichten en wensen. Ook zijn financiële en emotionele kwesties vaak nauw met elkaar verbonden. Bovendien zijn de belangen meestal groot.

In gesprek blijven

Lopen de gesprekken en onderhandelingen moeizaam? Een neutrale mediator kan er dan voor zorgen dat partijen in gesprek blijven, of weer in gesprek komen. Het gemeenschappelijk belang van de partijen blijft altijd de focus. Zij gaan er zelf voor zorgen dat het gemeenschappelijk belang uitmondt in het gewenste plan voor overdracht en opvolging.

Een mediation bij MediationManagers begint altijd met een intake en eindigt, als alles goed gaat, met de ondertekening van een overeenkomst tussen de betrokkenen.

Hoe werkt een mediation bij overdracht en opvolging dan?

Afzonderlijk houden wij met de partijen intakegesprekken. Hierdoor krijgt de mediator een goed beeld van de situatie en ook van de wensen en belangen van beide partijen.

Na de intakegesprekken volgen op neutraal terrein de mediationgesprekken. Vooraf is niet in te schatten hoeveel sessies er nodig zijn. Gemiddeld zijn dit 2 tot maximaal 5 gesprekken. Hierin komen ieders belangen en standpunten aan bod. Stapsgewijs kijken we per onderwerp naar oplossingen. Gezamenlijk worden deze oplossingen uitgewerkt naar afspraken die door alle partijen tot stand zijn gebracht. Deze afspraken vormen de kern van de overeenkomst. Met dit document kunnen de partijen verder.

Contact

MediationManagers helpt u nu uw kwestie bij opvolging en overdracht zelf op te lossen. Snel, kostenefficiënt, duurzaam. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op. Wij behandelen uw informatie strikt vertrouwelijk. Zo is dat ook vastgelegd in de gedragsregels die voor ons als mediator gelden.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

Wouter 06 – 52 63 83 60 of John  06 – 15 255 468

 


Mediation bij overdracht en opvolging - John

Mediation bij overdracht en opvolging - Wouter

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »