Het kan altijd gebeuren

Een conflict met een vennoot binnen een VOF of BV. Vennoten zien en spreken elkaar vaak dagelijks. Jaar in jaar uit gaat het goed. Mooie jaren van hard werken, samen groei doormaken, hobbels nemen en successen vieren. En ineens is er dan een moeilijk te nemen hobbel.

Hoe verder bij conflict met vennoot?

 • ruzie blijven maken
 • elkaar negeren
 • uit elkaar gaan
 • jezelf uit laten kopen
 • de ander uitkopen
 • de kwestie(s) uitspreken, “hercontracteren” en samen verder gaan

Dit zijn enkele opties die bewust of onbewust door het hoofd kunnen gaan. Maar weet je ook wat de ander denkt of wil? Succesvolle oplossingen maak je immers samen!

Waar beginnen?

De enige manier om conflicten op te lossen met een win-win resultaat, is door het gesprek met elkaar aan te gaan. Het is mogelijk dat vennoten al vaker een poging hebben gedaan, zonder succes. Vennoten kunnen ook in een mediation het gesprek met elkaar voeren. En zo werken aan win-win oplossingen, onder begeleiding van een onafhankelijke deskundige, de zakelijke mediator.

Hoe ziet een mediation eruit?

 1. De mediator begint met afzonderlijke intakegesprekken, de vennoten maken apart kennis met de mediator en krijgen uitleg over de mediation.
 2. De volgende stap is een eerste gezamenlijk mediationgesprek. In het mediationgesprek werken de vennoten onder begeleiding van de mediator aan oplossingen.
  Afhankelijk van het conflict en de geboekte voortgang zijn er nog een aantal mediationgesprekken nodig. Gemiddeld bestaat het mediationtraject uit 3 tot 5 mediationgesprekken.
 3. Wanneer de vennoten tevreden zijn over de oplossing, dan worden deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Preventie: (pre)mediation of conflictcoaching

Is er binnen de vennootschap niet direct een conflict tussen vennoten, maar verloopt de samenwerking soms wel wat stroef? Bedenk dan dat begeleide gesprekken, in de vorm van een (pre)mediation of conflictcoaching, ook kunnen bijdragen aan een betere sfeer, samenwerking of strategiebepaling. Hiermee worden mogelijke problemen tijdig bespreekbaar of zelfs helemaal voorkomen.

Meer weten?

MediationManagers helpt u uw zakelijk conflict zelf op te lossen. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 – 15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

Conflict met vennoot - JohnConflict met vennoot - Wouter


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Online mediation

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »