Eneco, het grootste groene energiebedrijf van Nederland, kiest voor de inzet van een bemiddelaar. Die moet de knallende ruzie tussen de top en aandeelhouders over verkoop van het bedrijf zien te bezweren. De stellingen zijn stevig betrokken, begin 2018. Er worden openlijk al vraagtekens geplaatst bij de haalbaarheid van de verzoeningspoging.

Aandeelhouders en top botsen

Feit is echter dat beide partijen grote belangen hebben bij een snelle en goede uitkomst van de bemiddeling. Een meerderheid van de gemeentelijke aandeelhouders wil Eneco verkopen. De directie en commissarissen verzetten zich daar tegen, zij vrezen namelijk dat verkoop de duurzame koers van het bedrijf in gevaar brengt. De aandeelhouderscommissie wil de commissarissen zelfs mogelijk uit hun functie zetten. Het diepe conflict brengt het concern met een geschatte waarde van 3 miljard aan het wankelen.

De strijdende partijen zijn echter wel beide akkoord met het aanstellen van een bemiddelaar. NRC schetst ook dat bij het falen van een bemiddelingspoging de weg naar de rechter, de Ondernemingskamer, openligt. Of het zo ver komt, zal blijken.

Kampt uw organisatie ook met een (dreigende) patstelling? MediationManagers kan u helpen. Snel, discreet en zonder tijdrovende, kostbare rechtsgang. Neem gerust contact met ons op.

Bemiddelaar voor diep conflict Eneco

Update: Na mediation is het conflict uit de wereld.

Update 2: Topman vertrekt na nieuw conflict.

 


Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »