Met stip op één… De ranglijst van sectoren met de meeste arbeidsconflicten wordt aangevoerd door kunst en cultuur, plus sport, recreatie en overige dienstverlening (TNO 2014, Nijhof 2016). Alsof kunst en cultuur de laatste jaren nog niet genoeg ‘uitdagingen’ kent. Denk aan forse bezuinigingen, nieuwe wet- en regelgeving, de noodzaak van andere verdienmodellen. Ook het hoge aantal arbeidsconflicten in kunst en cultuur is een urgent fenomeen dat om een passende aanpak vraagt.

Kostenbesparing en meer

Onderzoek laat zien dat de kosten per arbeidsconflict kunnen oplopen tot bedragen tussen de 30.000 en 70.000 euro. Dat zijn de harde kosten zoals verzuim- en juridische kosten. Als u arbeidsmediation inzet, dan bedragen de kosten slechts een fractie: naar schatting 1.500 euro. Met mediation kunt u dus ook in uw organisatie zorgen voor een forse kostenbesparing.

Andere voordelen van mediation:

  • u voorkomt reputatieschade dankzij het vertrouwelijke proces
  • de samenwerking kunt u mogelijk voortzetten – kan dat niet, dan respectvolle exit
  • u bespaart kostbare tijd en energie

Alles bij elkaar biedt mediation u grote meerwaarde. Als werkzame interventie en als strategisch instrument vanuit goed werkgeverschap. Gelukkig zien steeds meer organisaties dit in. Zij hebben inmiddels zelf ervaren dat mediation in de meeste gevallen de beste keuze is om een (dreigend) arbeidsconflict op te lossen, als u er zelf niet uitkomt. Helaas zien we ook nog te vaak escalaties met alleen maar verliezers. Meestal is dan gekozen om geen gebruik te maken van mediation. Besef dus op tijd welke kans u kunt grijpen op een goede afloop voor alle betrokkenen.

De kunst van het oplossen van arbeidsconflicten

Het oplossen van arbeidsconflicten vraagt om specialisten. MediationManagers heeft verstand van conflicthantering. En MediationManagers heeft verstand van kunst en cultuur.

Bij mediation van arbeidsconflicten in kunst en cultuur kunt u denken aan:

  • Conflicten tussen medewerkers
  • Conflicten tussen managers en medewerkers
  • Kwesties tussen directie en managers, teams, afdelingen, medewerkers, OR
  • Conflicten tussen directie en bestuur, raad van toezicht

Nieuw: Highspeed Mediation

U kunt nu ook kiezen voor onze unieke formule: het oplossen van uw arbeidsconflict in één dag, Highspeed Mediation.

Meer weten?

MediationManagers helpt u uw arbeidsconflict zelf op te lossen. Snel, vertrouwelijk, duurzaam. Onze mediators vertellen u graag over de kracht van mediation. Neem dus gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Arbeidsconflicten in kunst en cultuurWouter Arbeidsconflicten in kunst en cultuur

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »