Arbeidsconflict en ziekte: Voorkomen is beter dan genezen

Vaak begint een arbeidsconflict met een ziekmelding door de werknemer. Hoe dan verder? Voor zowel werknemer als werkgever staat er veel op het spel. Er kan dus ook veel verspeeld worden. Mediation kan dit bij uitstek voorkomen. Zeker bij arbeidsconflict en ziekte.

Ik wil gratis een mediator spreken

Ziek, conflict, allebei?

Soms is een ziekmelding alleen een uiting van een onderliggend conflict. Strikt genomen is er dan geen sprake van ziekte, maar van een verschil van mening, zich niet gehoord voelen, een situatie van pesten of andere kwesties. De ziekmelding is dan eigenlijk het signaal dat de medewerker een time-out vraagt en een oplossing wil maar ook niet weet hoe.

Wat we ook vaak tegenkomen, is een combinatie van conflict en daadwerkelijke ziekte. Ruzie of wrijving op de werkvloer gaat dan hand in hand met fysieke of psychische klachten, zoals burn-out en overspannenheid.

Onze begeleiding werkt

Welke situatie met conflict en ziekte zich ook voordoet, in vrijwel alle gevallen biedt mediation uitkomst. Zowel werknemers als werkgevers hebben baat bij onze begeleiding bij een conflict waarbij ziekte of ziekmelding een rol speelt. Aandacht, zorgvuldigheid en empathie staan centraal in onze aanpak. We kennen de spelregels rond ziekte en de valkuilen, voor zowel werkgever als werknemer. En we weten hoe we de belangen bij elkaar kunnen brengen, tot tevredenheid van beide partijen.

Tijdig is beter

Tot slot, het komt ook vaak voor dat een conflict en bijbehorende spanningen de situatie van de zieke werknemer verslechtert, of een gezonde medewerker ziek maakt. Daarom is het raadzaam om vooral tijdig een mediator in te zetten. Ook als er nog geen sprake is van een feitelijk conflict maar er wel een dreigt. Dat kan een hoop onnodige schade voorkomen, voor alle betrokkenen. Denk aan loondoorbetaling, juridische kosten, verzuimkosten, negatieve energie, slechte werksfeer, dalende motivatie en medewerkerstevredenheid etc.

Reden te meer om er op tijd bij te zijn. Want ook bij conflict geldt: Voorkomen (van erger) is beter dan genezen.

Nieuw: Highspeed Mediation

U kunt nu ook kiezen voor onze unieke formule: het oplossen van uw conflict in één dag, Highspeed Mediation.

Ik wil gratis een mediator spreken

Mediation starten of meer weten?

MediationManagers helpt u uw arbeidsconflict zelf op te lossen. Snel, kostenefficënt, duurzaam. Onze MfN-registermediators vertellen u graag over de kracht van mediation. En over de stappen, de kosten, de mogelijkheden en meer. Neem gerust contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Arbeidsconflict en ziekte

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »