Fixed fee mediation: een vaste prijs-afspraak, voor wie duidelijkheid vooraf wil

Ook wat kosten betreft is mediation bij de meeste conflicten veruit te verkiezen boven een juridische procedure. Bovendien heeft u bij MediationManagers zelf de keuze over de doorberekening van de kosten na de intake:

  • Flexibel: u kiest ervoor de hele mediation af te rekenen tegen uurtarief. Voordeel: als het aantal uren meevalt, ontvangt u een lagere factuur dan bij fixed fee en is het voordeel voor u.
  • Fixed fee: u kunt ook kiezen voor een fixed fee voor de fase na de intake, ongeacht het aantal uren dat de mediation duurt. Voordeel: zo zet u bijna alle kosten vooraf al vast, zodat u meteen maximale duidelijkheid heeft. Hoe een fixed fee mediation er uitziet per type conflict, leest u hieronder.

Fixed fee bij arbeidsconflicten:

Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever 100% van de kosten draagt. Tip voor werkgevers: Informeer bij uw verzekeraar of deze de mediationkosten (deels) vergoedt.

Bij arbeidsconflicten starten we met de intakes, die we tegen ons uurtarief doorberekenen. Dan volgen de mediationgesprekken, met een fixed fee. De hoogte van deze fee kunnen we bepalen aan de hand van de korte telefonische input over de casus.

Fixed fee bij zakelijke conflicten:

Vaak dragen bij de mediation van zakelijke conflicten beide partijen 50% van de kosten. Het staat u altijd vrij een andere verdeling af te spreken. Wanneer u graag de andere partij over de streep wilt trekken, bijvoorbeeld 75%-25%. Heeft u een conflict met een gemeente of andere overheid, dan draagt die vaak 100% van de kosten.

Ook bij zakelijke conflicten starten we met de intakes, die we tegen ons uurtarief doorberekenen. Dan volgen de mediationgesprekken, met een fixed fee. De hoogte van deze fee kunnen we bepalen aan de hand van de korte telefonische input over de casus.

Redelijkheid voorop: wij denken met u mee

Zoals u ziet, splitsen we in de kostenopbouw de intake- van de mediationgesprekken. Dat doen we heel bewust: ter bescherming van u als opdrachtgever(s). Na de intake van een conflict kan namelijk in een enkel geval blijken dat een mediation niet mogelijk is. In die uitzonderlijke gevallen vinden we het niet redelijk om u een hele mediation te factureren. Ook al hadden we een fixed fee afgesproken.

Fixed fee bij Highspeed Mediation:

U kunt bij MediationManagers ook kiezen voor een bijzondere, nieuwe dienst: Highspeed Mediation, uw conflict opgelost in één dag. Deze optie bieden wij u aan voor een fixed fee van € 1.500,-. Deze fee is inclusief locatiehuur en lunch, en exclusief btw en eventueel in te schakelen experts.

Mediation starten of meer weten?

MediationManagers helpt u uw arbeidsconflict of zakelijk conflict zelf op te lossen. Snel, kostenefficiënt, duurzaam. Onze MfN-registermediators vertellen u graag over de kracht van mediation. En over de stappen, de kosten, de mogelijkheden en meer. Neem contact met ons op.

U kunt ook direct bellen met een van onze mediators:

John 06 -15 255 468, of Wouter 06 – 52 63 83 60.

John Fixed fee mediation

Ik wil gratis een mediator spreken.

Lagere kosten

Vergeleken met de kosten van een juridische procedure, is mediation fors goedkoper. Nog los van de bespaarde tijd en energie. Gangbaar is dat beide partijen de kosten van de mediation dragen, ieder 50% tenzij u iets anders afspreekt. Bij arbeidsmediation is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.
Ter indicatie: een mediation bestaat uit zo'n 3 tot 5 sessies van ongeveer 1,5 uur.
>>Tip: informeer bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoedt deze (deels) de kosten.

Kies zelf: Fixed fee of flexibel »

Nieuw: Highspeed Mediation

Los uw conflict op in één dag. Ontdek onze unieke formule:

Highspeed Mediation »